Міністр нафти Катару: ОПЕК нічого не може зробити з цінами на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр нафти Катару: ОПЕК нічого не може зробити з цінами на нафту

Енергетика
129
Міністр нафти Катару Абдулла бін Хамад аль-аттія вважає, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) нічого не може зробити із цінами на нафту, які під час торгів досягали рівня 100 доларів за барель, тому що причиною цього є геополітичні питання і спекуляції, а не нестача поставок.
"Я не думаю, що ОПЕК може що-небудь зробити. Якби це було пов'язане з поставками, то ми могли б втрутитися. Але я впевнений, що справа в геополітиці. Крім того, дуже сильні спекуляції. Це гра спекулянтів", - заявив катарський міністр в інтерв'ю агентству Reuters.
При цьому міністр відзначив, що ОПЕК не планує проводити позачергові збори у зв'язку зі збільшенням цін на нафту, і вони відбудуться як і планувалося 1 лютого 2008 року. Міністр відмовився повідомити, чи буде під час майбутніх зборів членів ОПЕК обговорюватися питання зміни обсягів видобутку.
Нагадаємо, що ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 2 січня 2008 року склали: у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 97.84 (+3,99) доларів за барель; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 99.62 (+3,64) доларів за барель
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас