Катар заявив, що ОПЕК не має наміру проводити позачергові збори через зростання цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар заявив, що ОПЕК не має наміру проводити позачергові збори через зростання цін на нафту

Енергетика
108
Міністр нафти Катару Абдулла бін Хамад аль-Аттія вважає, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) нічого не може зробити із цінами на нафту, які в ході торгів досягли рівня 100 дол./бар., оскільки причиною цього є геополітичні питання і спекуляції, а не брак постачань, повідомляє Reuters. "Я не думаю, що ОПЕК може що-небудь зробити. Якби це було пов'язано з постачаннями, то ми могли б втрутитися. Але я упевнений, що справа в геополітиці. Крім того, дуже сильні спекуляції. Це гра спекулянтів", - заявив катарський міністр в інтерв'ю агентству.
При цьому міністр відзначив, що ОПЕК не планує проводити позачергові збори у зв'язку із зростанням цін на нафту, і воно відбудеться як і планувалося 1 лютого 2008 р. Міністр відмовився повідомити, чи обговорюватиметься в ході майбутніх зборів членів ОПЕК питання зміни обсягів видобутку.
Нагадаємо, що ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 2 січня 2008 р. склали: у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 97.84 (+3,99) дол./бар.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 99.62 (+3,64) дол./бар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас