Уряд України затвердив проект держбюджету-2008 в першому читанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України затвердив проект держбюджету-2008 в першому читанні

Казна та Політика
215
Верховна Рада прийняла постанову про прийняття в першому читанні проект закону про Державний бюджет на 2008 р. За таке рішення проголосували 243 народних депутата.
Проект закону направлено на доробку в Кабінет міністрів.
Раніше сьогодні Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив, що на Єднальній раді було ухвалене рішення, що під час ранкової частини засідання парламенту буде прийнято проект закону про Державний бюджет на 2008 р. у першому читанні. Він також повідомив, що, згідно з відповідним рішенням, проект закону буде прийнятий у другому читанні під час сьогоднішнього вечірнього засідання.
У свою чергу, заступник голови комітету ВР із питань бюджету, нардеп від НУ-НС Валерій Борисов висловив апевненість, що парламент аже сьогодні зможе прийняти проект державного бюджету на 2008 р. Він повідомив, що відразу після прийняття документа в першому читанні представники уряду, одержать законопроект і підуть на засідання, що відбудеться в приміщенні парламенту, щоб врахувати пропозиції ВР. Після засідання уряду заплановано повторний розгляд бюджету, прийняття в другому читанні ы прийняття в цілому.
Відзначимо, що комітет з питань фінансів і банківської діяльності, очолюваний народним депутатом від Партії регіонів Миколою Азаровим схвалив зауваження і пропозиції до проекту закону про Державний бюджет України на 2008 рік. При цьому Азаров підкреслив, що загальна сума доходів державного бюджету на 2008 р. у представленому проекті порівняно із проектом Державного бюджету попереднього уряду збільшилася на 8,8 млрд. грн, планові показники доходів загального фонду державного бюджету - на 2,8 млрд. грн, сума коштів, які повинні надійти в спеціальний фонд державного бюджету - майже на 6 млрд. грн. На 2008 р. приріст доходів Державного бюджету на 2007 р. порівняно з раніше зробленим обрахуванням складе 36,9 %.
У той же час голова парламентського комітету з аграрної політики, народний депутат від ПР Микола Присяжнюк раніше повідомив РРК-Україна, що фракція ПР не буде підтримувати сьогодні підтримувати законопроект про держбюджет на 2008 р. За його словами, основними претензіями до документа є невиконання передвиборних обіцянок, зокрема, щодо переходу на контрактну військову службу, розбалансування бюджету із соціальних виплат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас