Президент розповів, як зробити житло доступним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент розповів, як зробити житло доступним

Нерухомість
1059
Програма із забезпечення українців доступним житлом припускає концентрацію зусиль держави, місцевої влади і самих українців. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко на підсумковій прес-конференції.
"Програма повинна початися з того, що 3 млрд грн виділяються плюс ще 3 млрд, - пояснив Ющенко. - Держава бере на себе одну третину зобов'язань щодо фінансування нового житла. Людина, що має прибуток у середньому 1600 грн., обслуговує іншу частину своїх зобов'язань протягом 20 років. Органи місцевого управління для цього проекту безкоштовно виділяють земельні ділянки".
Президент сподівається, що за допомогою програми можна буде побудувати доступне житло для 75 тис. чоловік.
Ющенко не розділяє оптимізму із приводу того, що в бюджеті закладені 3 млрд.грн. на фінансування будівництва житла. "Вони розійдуться між двома десятками відомств. І коли ми говоримо про значення питання, воно буде стосуватися клерків, службовців, які знаходять короткий шлях для використання цих коштів", - прогнозує Президент.
За словами глави держави, у черзі на житло на сьогодні стоять 1 млн. сімей. Тому якщо програму "Доступне житло" запустити масштабно, то в найближчі 3-5 років буде реально вирішити цю проблему.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас