СОТ покарала США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ покарала США

Казна та Політика
184
Світова організація торгівлі (СОТ) наклала санкції проти США на вимогу невеликої карибської держави Антигуа і Барбуда.
Хоча розмір санкцій усього $21 млн. на рік, це рішення СОТ проти свого найбільшого члена обіцяє стати серйозним прецедентом у майбутніх торговельних суперечках.
Санкції будуть діяти доти, поки Вашингтон не скасує заборону на ведення онлайнового грального бізнесу в США. Причому карибській державі дозволено стягувати цю компенсацію шляхом невиплати ліцензійних зборів за використання авторських прав американських компаній. Американські виробники, серед яких Microsoft, Universal Pictures і Warner Brothers, побоюються, що це перетворить країну в піратський центр.
Антигуа і Барбуда поскаржилося у СОТ на США три роки тому. Країна нібито втратила більше $90 млн. Влада малюсінької держави (населення всього 64 тис.), заявила, що США регулярно порушують міжнародні торговельні угоди, і зажадали стягнути з них компенсацію в розмірі $3,4 млрд., повідомляють Экономические известия.
Але з моменту початку суперечки США тільки посилили заходи і ввели заборону на діяльність навіть європейських онлайнових казино на своїй території. Країни ЄС також мають намір вимагати від штатів виплати компенсації - цього разу в розмірі $100 млрд. Як стало відомо під час торговельної суперечки, власниками більшості інтернет-компаній у карибській країні є найбільші ігрові оператори Великобританії. До введення обмежень США їхній річний дохід становив біля $1 млрд.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас