Тимошенко знайшла гроші від продажу Криворіжсталі. Та не всі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко знайшла гроші від продажу Криворіжсталі. Та не всі

Казна та Політика
683
25 млрд грн не можуть зникнути як голка в стозі сіна - Тимошенко. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко знайшла гроші від продажу металургійного комбінату Криворіжсталь і 6 млрд грн із них направила на погашення заощаджень вкладників Ощадбанку СРСР.
"Я знайшла гроші від Криворіжсталі. Ви ж не думайте, я ж так не кидаю питання просто, і ми ці гроші направили на повернення заощаджень людям уже в цьому бюджеті", - заявила вона.
Тимошенко підкреслила, що 25 млрд грн не можуть зникнути як голка в стозі сіна.
Кошти від продажу підприємства, за словами прем'єра, були розосереджені по казначейських рахунках, частина з них пішла на покриття дефіциту бюджету минулих років, частина - на покриття дефіциту Пенсійного фонду.
"А те, що залишилося, ми знайшли і направили на повернення заощаджень. Це 6 млрд грн", додала прем'єр.
Раніше Кабінет міністрів схвалив проект державного бюджету на 2008 рік. Уряд планує виділити на повернення знецінених заощаджень громадян в Ощадбанку СРСР 20 млрд гривень.
Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович на засіданні опозиційного Кабінету міністрів назвав програму БЮТ Український прорив декларацією і чистим популізмом.
Екс-міністр економіки Анатолій Кінах вважає популістською заяву прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про виплату громадянам внесків Ощадбанку СРСР.
Нагадаємо, наприкінці жовтня 2006 року компанія Mittal Steel Germany Gmb придбала 93,02% пакета акцій ВАТ КГМК Криворіжсталь за 24,2 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас