Україні загрожує обвал ринку цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні загрожує обвал ринку цінних паперів

Фондовий ринок
1242
Українські фондові аналітики прогнозують зниження котирувань акцій "Дніпроенерго" на 20-25% у зв'язку з рейдерською атакою на підприємство.
"Відповідно до нашого прогнозу, якщо ситуація на "Дніпроенерго" не вирішиться найближчим часом, капіталізація підприємства вже через два тижні може знизитися на 10-15%. Загальне падіння акцій через невизначеність, що виникла у зв'язку з рейдерською атакою, може скласти 20-25%", - говорить аналітик ІК Concorde Capital Олександр Паращий.
З ним погоджується аналітик ІК Galt and Taggart Катерина Ширкова. Спроби оскаржити санацію "Дніпроенерго" у суді вкрай негативно відіб'ються на роботі цього підприємства і на котируваннях акцій. Справа в тому, що виходячи з кількості позовів, поданих опонентами санації, справа напевно затягнеться надовго. А інвестор в особі "Донбаської паливно-енергетичної компанії", швидше за все, не стане інвестувати $200 млн. у підприємство до того моменту поки не з'явиться визначеність із його майбутнім.
Відповідно, акції, які зараз уже оцінені з урахуванням готовності "ДПЕК" купити це підприємство, просядуть", - говорить пані Ширкова. Аналітик ІК Millenium Capital Богдан Кочубей, називає серед причин, здатних спричинити падіння акцій підприємства можливу втрату промислового інвестора, що має власні запаси енергетичного вугілля. "Відхід "ДПЕК" з "Дніпроенерго" різко негативно позначиться на котируваннях акцій цієї компанії. Справа в тому, що до складу "ДПЕК" входять дві вугільні шахти, які могли забезпечити підприємство енергетичним вугіллям. Якщо санація буде скасована і "ДПЕК" піде з підприємства, або хоча б буде така можливість, це різко негативно вплине на котирування", - говорить Богдан Кочубей. А аналітик ІК "Ренесанс Капітал" Катерина Малофєєва, відзначає, що будь-які новини про реприватизацію підприємства знижують вартість його акцій і впливають на зниження котирувань.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас