АС підтвердив незаконність передачі частини реєстру ЗАТ "Дарниця" новому реєстратору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АС підтвердив незаконність передачі частини реєстру ЗАТ "Дарниця" новому реєстратору

Фондовий ринок
165
Сьогодні Київський апеляційний господарський суд підтвердив незаконність передачі частини системи реєстру акціонерів ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ) новому реєстраторові - ТОВ "Депозит". Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на адвоката ЗАТ "Фармреєстр", що веде реєстр фармацевтичної фірми, Ярослава Бондаренка.
"Апеляційний суд підтвердив факт фальсифікації рішення Соснівського районного суду міста Черкаси, на підставі якого влітку 2007 року була проведена незаконна передача співробітником ДКЦПФР частини документів іншому реєстраторові. Дані документи будуть повертатися в рамках, імовірно, кримінальної справи", - сказав адвокат.
За його словами, у листопаді 2007 року Апеляційний суд Черкаської області провів перевірку і підтвердив: зазначеного позову не існувало, відповідно, не могло бути і рішення Соснівського райсуду.
Метою такої фальсифікації невстановленими особами, вважає Бондаренко, було заволодіння реєстром національного фармацевтичного виробника і зміна власника.
На його думку, подальші спроби ТОВ "Депозит" оскаржити рішення Київського апеляційного господарського суду будуть свідчити про продовження спроб незаконного захоплення ЗАТ "Дарниця".
"Однак ми впевнені, що правоохоронна система, судові органи, а саме Верховний суд і Вищий господарський суд підтвердять судові рішення, які винесені апеляційними судами", - відзначив адвокат.
Як повідомлялося, Київський апеляційний господарський суд 20 грудня розглянув скарги на рішення Соснівського райсуду Черкас, винесене в 2005 році, на підставі якого влітку 2007 року частина системи реєстру акціонерів ЗАТ "Фармфірма "Дарниця" була передана ТОВ "Депозит".
Співробітники та акціонери фармацевтичної фірми звернулися до президента, керівників силових органів та інших гілок влади України із проханням покарати замовників, організаторів і виконавців рейдерського захоплення підприємства.
Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації рішення Соснівського райсуду Черкас.
ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" - один з найбільших в Україні виробників лікарських препаратів. Його виробнича потужність становить 500 мільйонів ампул, 4 мільярдів упаковок таблеток, 30 мільйонів флаконів стерильних антибіотиків і 8,5 мільйонів туб м'яких лікарських форм.
Обсяги виробництва підприємства становлять близько 14% усього виробництва фармацевтичного сектора промисловості України.
Найбільшим акціонером ЗАТ "Фармфірма "Дарниця" з пакетом 86% є датська холдингова компанія Nord Star Pharmashare, у якій до осені 2007 року 98% володіло сімейство Загорій на чолі із главою правління-генеральним директором "Дарниці" Володимиром Загорієм.
Восени Nord Star Pharmashare продала 20% своїх акцій за 100 мільйонів доларів для розвитку фармацевтичного виробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас