Експерт: Повертаючи внески, держава компенсує громадянам їхні втрати за рахунок майбутніх прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Повертаючи внески, держава компенсує громадянам їхні втрати за рахунок майбутніх прибутків

Казна та Політика
209
"Повертаючи знецінені внески, держава фактично компенсує громадянам їхні втрати в минулому за рахунок їх же теперішніх і майбутніх доходів, оскільки від знецінювання постраждало практично все населення країни", - повідомив РБК-Україна провідний науковий співробітник Інституту світової економіки, політолог Володимир Полохало.
Виходить, що замість того, щоб на зібрані у вигляді податків гроші будувати дороги і вчити дітей, держава повертає ці гроші громадянам, відзначив Полохало.
"Це означає перерозподіл доходів від нового покоління громадян, які працюють, старому. По суті, такий перерозподіл відбувається і без компенсації внесків: працездатне населення робить внески в Пенсійний фонд і платить податки, а пенсіонери і малозабезпечені одержують доходи за рахунок цих грошей", - підкреслив він.
Таким чином, відзначив Полохало, таку допомогу можна набагато ефективніше надавати в рамках загальної системи соціального захисту. "Повернення ж внесків усім, хто їх мав, зовсім не буде означати допомогу найбільш нужденним верствам населення", - додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас