Ющенко закликає уряд підготуватися до поновлення ПДВ в агросекторі після вступу до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає уряд підготуватися до поновлення ПДВ в агросекторі після вступу до СОТ

Казна та Політика
106
Оновлений проект держбюджету-2008, підготовлений урядом Юлії Тимошенко, знову передбачає звільнення агросектора від податку на додану вартість (ПДВ), однак у випадку вступу України до Світової організацію торгівлі (СОТ), що очікується в першому півріччі 2008 року, необхідно буде терміново скасувати цю пільгу, заявив президент України Віктор Ющенко.
"Залишити агросектор без відповідь на це питання не можна. А проект бюджету відповіді не передбачає... Необхідно законодавчо закріпити політику щодо ПДВ на селі", - підкреслив глава держави на розширеному засіданні Кабінету міністрів у Києві в середу.
За його словами, позитивне рішення Генеральної ради СОТ щодо України очікується вже в лютому, тому даний питання необхідно вирішувати досить терміново, щоб дотримати взяті раніше зобов'язань.
Як повідомлялося, попередній уряд Віктора Януковича пропонувало в проекті держбюджету-2008 ввести ПДВ в агросекторі, однак уряд Юлії Тимошенко відмовилося від цих планів.
"Такий шок для нашого аграрного сектора не підготовлений ні, практично, податковою системою, ні роз'ясненнями селянам, як вони будуть жити в цих нових умовах", - відзначила Тимошенко, представляючи держбюджет.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас