Тимошенко пояснила, як будуть повертати заощадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пояснила, як будуть повертати заощадження

Казна та Політика
844
Кабінет міністрів України в наступному році планує виділити на повернення знецінених заощаджень громадян в Ощадбанку СРСР 20 млрд гривень. Про це сьогодні під час засідання розширеного Кабінету міністрів заявила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
Вона відзначила, що саме ця сума передбачена в проекті держбюджету на 2008 рік, і підкреслила, що попереднім урядом пропонувалося виділити на ці цілі лише 750 млн гривень.
За словами Тимошенко, прямими платежами буде виплачено 6 млрд грн. "Це дозволить повернути громадянам України до 1000 грн", - сказав Прем'єр-міністр. При цьому, за її словами, кожному громадянинові буде запропоновано не забирати ці гроші, і залишити їх на депозиті під істотну процентну ставку.
2 млрд грн, за словами керівника уряду, буде виплачено шляхом взаєморозрахунків для погашення заборгованості населення за комунальні послуги.
При цьому, відзначила Тимошенко, 12 млрд грн, які будуть додатково отримані від приватизації, будуть спрямовані на сплату поточних платежів за комунальні послуги. "Мова йде про те, що ми з вами дійсно зможемо виконати свої зобов'язання, і це дасть людям надію", - додала Прем'єр-міністр.
Нагадаємо, учора Тимошенко заявила, що 60% вкладників у наступному році повністю одержать свої заощадження, а інші виплати будуть здійснені протягом 2009 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас