Рейтинг найдорожчих прикрас світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг найдорожчих прикрас світу

1015
Дорогі подарунки для найближчих традиційно шукають у ювелірних крамницях. Про особливості вибору для товстосумів
Коштовності залишаються одним з найпоширеніших способів виявити увагу близьким на Новий рік. Майже третина подарунків належить до цього класу. Так, наприклад, в 2006 році 31,2 відсотки всіх презентів були куплені в ювелірних магазинах, свідчать дані Національної федерації роздрібних продажів.
Досить розкішно виглядає намисто з нової колекції ювелірного дому Cartier. Серія під назвою Inde Mystérieuse (Загадкова Індія) нагадує про першу поїздку братів Картьє в Індію. З'явившись у Бомбеї в 1910 році, французькі ювеліри зробили справжній фурор серед індійських правителів. Утомлені від англійської продукції махараджі зробили масу замовлень заповзятливим французам.
Представлене кольє складається зі смарагда в огранюванні "бріолет" вагою 37,88 карат, і брильянтового намиста.
Зовсім інакше виглядає кольє з колекції Delices de Cartier. Це намисто з 18-каратного білого золота, у яке вправлені алмази, морганіти, рубіни, рожеві сапфіри, зелені берілли, перідоти, мандарини та аметисти. Така прикраса виглядає куди менш строгою.
Дім Cartier уже більше ста років є своєрідним еталоном у ювелірній справі, уміло поєднуючи традиції з новаторським підходом. Втім, компанія також виробляє парфумерію і годинники.
Засновником династії був Луї Франсуа Картьє, що народився в 1819 році в сім'ї скромного господаря майстерні, що випускала ріжки для пороху. Однак йому вдалося досягти такого успіху, що носити вироби від Cartier стало не соромно навіть королевам і примадоннам.
Ці браслети виконані з 18-каратного золота і великих перлів, добутих на Таїті та у Південному морі біля берегів Азії. Доповнюють пишноту огранені алмази. Кожний із цих браслетів серії Classic Combination ювелірного дому Cellini коштує вже більше 21 тисячі доларів.
Наступне кольє унікальне тим, що всі коштовності в ньому представлені в природних тонах. Білосніжне намисто складається з алмазів, основою для яких слугує платина і золото. Але про ціну шедевра нічого не відомо.
Вражаюче намисто з великих смарагдів та алмазів, розроблене компанією Bulgari.
Галерею найдорожчих коштовностей світу завершує кольє Bulgari із сапфіром Long Life (Довге життя) вагою цілих 144 карата.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас