Пинзеник: Уряд має намір знизити інфляцію в 2008 р. до рівня менше 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Уряд має намір знизити інфляцію в 2008 р. до рівня менше 10%

Казна та Політика
151
Новий уряд України, переглядаючи проект держбюджету на 2008 рік, має намір домогтися зниження інфляції до однозначного рівня, повідомив міністр фінансів Україна Віктор Пинзеник.
"Сподіваюся, ніколи більше не будемо жити при двократній інфляції", - сказав міністр фінансів, представляючи оновлений проект бюджету на засіданні Кабінету міністрів у середу.
Як повідомлялося, інфляція в Україні за підсумками цього року, за оцінками експертів, складе 15,5-16%.
В.Пинзеник підкреслив, що виконання поставленого завдання серйозно ускладнене існуючим дисбалансом бюджету, що сягає 105 млрд грн.
Він пояснив, що мова йде про 70 млрд грн, необхідних на виконання рішення Конституційного суду про соціальні гарантії громадян, про 18 млрд грн, які можуть бути втрачені для держбюджету у випадку затягування його прийняття, а також про 16,2 млрд грн закладеного попереднім урядом у проекті держбюджету дефіциту.
Міністр фінансів додав, що додатковим негативним фактором є збільшення ціни імпортного газу для України в наступному році до $179,5 за тисячу куб.м, у порівнянні із прогнозованими $160 за тисячу куб.м.
Як відзначив В.Пинзеник, для вирішення цієї проблеми нинішній уряд пропонує терміново внести зміни в податкове і соціальне законодавство, щоб усунути сформований критичний дисбаланс держбюджету.
За його словами, у такому випадку дефіцит держбюджету вдасться знизити до 18,4 млрд грн, або 2,1% ВВП.
Представлення проекту держбюджету засновано на прогнозі інфляції в 2008 році - 9,6%. Однак, за оцінками Національного банку України, при такому варіанті держбюджету інфляція в наступному році може скласти 14,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас