ЄС радить Україні поквапитися зі вступом до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС радить Україні поквапитися зі вступом до СОТ

Казна та Політика
225
Євросоюз радить Україні прискорити вступ до Світової організації торгівлі, і залишається єдиним хто висуває додаткові умови. Хоча наступне засідання робочої групи збереться вже в січні 2008, повідомляє 5 канал.
Поки ж ЄС, заявляє лише про готовність фінансувати енергетичні програми в Україні, наступного року на них планується виділити близько вісімдесяти двох мільйонів євро. А тема СОТ під час зустрічі голови Мінекономіки та представника Єврокомісії в Україні не обговорювалася. Каменем спотикання залишається вимога ЄС скасувати експортні мита. За словами головного переговірника від України Валерія П'ятницького, скасовувати мита Україна в будь якому разі НЕ буде. Хоча і припускає можливість їх зниження до нуля.
"Мита як платежі не відміняються і ми будемо настоювати в своїх переговорах на цьому. Бо це нонсенс. А чи треба знижувати їх до нуля.це все залежить від економічної ситуації", - говорить заступник міністра економіки України Валерій П'ятницький.
"Питання СОТ - це питання часу, але потрібно з цим поспішити, це наша порада Україні. Наразі ж ми готові допомагити вам з фінансуванням енергетичних програм, економічних та бюджетних реформ. Наступного року лише на енергетику ми виділимо транш приблизно у 82 мільйони євро - відповідні документи ми погодили сьогодні", - зазначив посол Єврокомісії в Україні Ієн Боуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас