Evraz не відмовляється від можливості емісії євробондів в 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz не відмовляється від можливості емісії євробондів в 2008 р.

Фондовий ринок
81
Group не відмовляється від можливості емісії євробондів в 2008 році, незважаючи на залучення нового кредиту для рефінансування заборгованості, заявила віце-президент групи Ірина Кібіна.
Відповідаючи на запитання про можливості випуску євробондів, вона сказала, що воно буде розглядатися в I півріччі 2008 року.
"Випуск євробондів для нас не є терміновим питанням, оскільки ми в умовах фінансової кризи змогли залучити великий кредит для рефінансування нашої заборгованості на гарних умовах", - відзначила І.Кібіна.
На початку жовтня старший віце-президент групи Павло Татьянін заявив, що Evraz може випустити євробонди замість залучення нового кредиту для рефінансування бридж-кредиту обсягом $1,8 млрд, залученого в січні поточного року на придбання компанії Oregon Steel.
"Evraz має доступ до будь-яких позикових коштів. Євробонди можуть бути використані для рефінансування кредиту", - сказав він, додавши, що поки не прийнято остаточне рішення про вид запозичення - кредит чи євробонди, але відкинув можливість проведення додаткової емісії (SPO) акцій групи для цих цілей.
Уже в листопаді Evraz Group підписала угоду про залучення кредиту на суму $3,214 млрд, ставка по якому склала LIBOR+1,8%. Позика складається із двох траншів - на $2,714 млн терміном на 5 років і $500 млн терміном на 3 роки. З позикових коштів група направить $1,8 млрд на рефінансування бридж-кредиту, залученого раніше на покупку Oregon Steel Mills, інше - на загальні корпоративні цілі.
Андеррайтерами кредиту виступили ABN Amro Bank N.V., Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd., Barclays Capital, BNP Paribas (Suisse) S.A., Calyon, Commerzbank, Deutsche Bank AG, ING Bank N.V., Sumitomo Mitsui Banking Corporation і UBS Limited.
У грудні Evraz Group заявила про намір здійснити нові придбання активів у США та в Україні, для чого групі може знадобитися додаткове фінансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас