Зубков: Білорусія отримає держкредит розміром 1,5 млрд дол. на 15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубков: Білорусія отримає держкредит розміром 1,5 млрд дол. на 15 років

Казна та Політика
58
Кошти в розмірі 1,5 млрд дол. у рамках державного кредиту Білорусії будуть переказані в Мінськ уже сьогодні. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр Віктор Зубков на двосторонній зустрічі зі своїм білоруським колегою Сергієм Сидорським. "Сьогодні ці гроші вже підуть у Мінськ", - сказав російський прем'єр.
Зубков відзначив, що після досягнення домовленості про виділення кредиту на рівні президентів двох країн "російська сторона невідкладно приступила до роботи та у найкоротші терміни виконала необхідні узгодження". "Це дозволило Білорусії до кінця поточного року одержати 1,5 млрд дол.", - відмітив він.
Як повідомлялося, 20 грудня 2007 р. Росія і Білорусія підписали угоду про надання білоруській стороні кредиту розміром 1,5 млрд дол. Угоду підписали віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін і міністр фінансів Білорусії Микола Корбут. За словами О.Кудріна, кредит надається Білорусії на 15 років. Процентна ставка буде визначатися за LIBOR +0,75%.
За словами міністра, у цей час ставка LIBOR становить близько 5%, відповідно, кредит надається під "трохи менше 6%". О.Кудрін також повідомив, що передбачено п'ятирічний пільговий період з погашення основного боргу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас