Ющенко наполягає на прийнятті держбюджету-2008 в поточному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко наполягає на прийнятті держбюджету-2008 в поточному році

Казна та Політика
61
Президент України Віктор Ющенко підкреслює необхідність розробки і прийняття проекту бюджету на 2008 рік до кінця поточного року.
"З метою входження в новий бюджетний рік з корегованою, запланованою фіскальною базою нам потрібно зробити все, щоб на цьому тижні цей бюджет був прийнятий у першому, у другому, і в остаточному читанні", - сказав В.Ющенко на засіданні Кабінету міністрів у середу.
Він також попросив учасників бюджетного процесу "звузити дискусію і зрозуміти, що це, скоріше, календарне завдання, ніж змістове".
"Якщо ми цього не зробимо, з 1 січня перестануть діяти кілька десятків податкових норм, що приведе до автоматичного дефіциту бюджету, невиконання дохідної частини. Таким чином, 1 січня ми зустрінемо дефіцит, що не зможемо подолати", - підкреслив президент.
Ющенко підкреслив, що, на жаль, немає часу говорити про "розгорнуті дискусії" за концепцією бюджету 2008 року і його певні макроекономічні або галузеві нюанси.
"Наша мета номер один - на цьому тижні ввійти в планомірний бюджетний процес. Надолужити те, що було упущено, ми вже не надолужимо. Нам доводиться приймати позиції такими, які вони є. Але хотів би, звертаючись і до народних депутатів і до міністрів, сказати: ми не маємо права в 2008 рік увійти без бюджету", - підкреслив президент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас