Кінах: Україна повинна потурбуватися про захист внутрішнього ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Україна повинна потурбуватися про захист внутрішнього ринку

Казна та Політика
92
При розгляді питань, які ще залишаються невирішеними для вступу України до Світової організації торгівлі, пріоритетом повинні стати захист і підтримка внутрішнього ринку. Про це заявив президент Української спілки промисловців і підприємців Анатолій Кінах, коментуючи вимоги Європейського Союзу про скасування Україною експортного мита.
За словами Кінаха, на сьогоднішній день Україна підготувала практично всю базу, необхідну для вступу до СОТ. Однак, "розглядаючи вимоги ЄС, необхідно розуміти, що на всіх етапах вступу до СОТ Україна повинна насамперед керуватися національними інтересами, відстоюючи пріоритети розвитку національної економіки", - відзначив він.
На думку президента УСПП, Україна може взяти на себе зобов'язання відмовитися від введення нових експортних мит і підвищення існуючих після створення зони вільної торгівлі з ЄС. "За умови ведення професійного і рівноправного діалогу в нас є високі шанси досягти компромісу", - сказав Кінах.
Наприкінці листопада Європейський Союз висунув останню вимогу щодо вступу України до СОТ - Києву необхідно, ще до вступу в організацію (уперше у світовій практиці), переглянути регулювання експортних мит.
У свою чергу, Україна заявила про готовність не тільки зберегти нинішні рівні експортних мит, але і знизити ці ставки на п'ять товарних груп, чутливих для ЄС, аж до відмови від експортного мита після вступу до СОТ і вступу в дію угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.
Наступне засідання Робочої групи зі вступу України до СОТ відбудеться в січні 2008 року. Україна планувала ввійти в цю організацію до кінця 2007 року.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас