Fiat припиняє співпрацю з китайською Nanjing Automobile — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat припиняє співпрацю з китайською Nanjing Automobile

Фондовий ринок
137
Італійський автомобільний концерн Fiat S.p.A. припинить співробітництво з китайською автомобілебудівною Nanjing Automobile у діяльності спільного підприємства - компанії Jiangsu Nanya Auto Co., Ltd.
Про це журналістам повідомив президент китайської компанії Юй Цзянвей, передає Reuters. Вихід Fiat зі СП пов'язаний з тим, що Nanjing Auto у цей час об'єднується з найбільшим у Китаї автовиробником SAIC Motor Corp. Інші деталі не повідомляються.
Відзначимо, що сьогодні Fiat вивчає можливість інвестицій у ВАТ "АВТОВАЗ". У жовтні компаніями був підписаний меморандум про взаєморозуміння, у якому сторони домовилися про співробітництво в галузі інжинірингу, технологічних процесів, розробки, виробництва і поставки виробів, двигунів та інших компонентів.
Як повідомлялося, чистий прибуток італійського автомобільного концерну Fiat S.p.A. за 9 місяців 2007 р. виріс в 2,3 рази - до 1,38 млрд євро в порівнянні з 613 млн євро, отриманими за аналогічний період минулого року, а в III кварталі ц.р. чистий прибуток концерну збільшився в 2,2 рази - до 432 млн євро.
Нагадаємо, в 2005 р. компанія MG Rover була визнана банкрутом і продана китайській фірмі Nanjing Automobile Corporation за 100 млн дол. Nanjing також придбала права на торговельну марку MG та емблему марки Rover. Відзначимо, що компанія SAIC була другим претендентом на придбання MG Rover. А в 2006 р. німецький концерн BMW продав SAIC бренд Rover.
SAIC - найбільший виробник автомобілів у Китаї. Компанія має СП одночасно з Volkswagen і General Motors. У Китаї автомобілебудівна галузь підтримується низкою протекціоністських законів, а так само субсидіюється з держбюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас