Кабмін сьогодні розгляне проект держбюджету-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін сьогодні розгляне проект держбюджету-2008

Казна та Політика
70
Кабінет міністрів України сьогодні на розширеному засіданні о 12:00 розгляне проект державного бюджету на 2008 р. У засіданні також візьмуть участь лідери всіх парламентських фракцій. Як повідомив РБК-Україна лідер КПУ Петро Симоненко, лідери фракцій будуть брати участь в обговоренні проекту держбюджету-2008.
Напередодні лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що ПР підтримає проект держбюджету-2008 тільки у випадку, якщо в ньому будуть закладені кращі показники, ніж у проекті держбюджету уряду Віктора Януковича.
За його словами, бюджет, що був напрацьований його урядом, фактично готовий, і якщо уряд Юлії Тимошенко зможе його поліпшити, то Партія регіонів його буде підтримувати. "А якщо він буде погіршений, безумовно, ми будемо вимагати, щоб у цей бюджет були включені ті програми і пропозиції, які були нами напрацьовані", - сказав В.Янукович. Серед таких напрацювань він назвав підвищення економіки, боротьбу з бідністю, а також підвищення мінімальної заробітної плати і пенсії три рази на рік.
Також під час учорашньої зустрічі прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з Януковичем сторони домовилися, що будуть створені три робочі групи. Зокрема, одна із груп, яку очолять міністр фінансів Віктор Пинзеник і народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров, буде займатися підготовкою проекту держбюджету-2008. Ще одна робоча група, сторону опозиції в якій буде представляти народний депутат Ірина Акімова, буде працювати над програмою уряду. Народний депутат від Партії регіонів Олена Лукаш очолить третю робочу групу, що підготує до розгляду Верховної Ради проекти законів про опозицію і про Рахункову палату.
Під час зустрічі Тимошенко висловила переконання, що після засідань цих робочих груп проект держбюджету-2008 буде підтриманий всіма політичними силами парламенту.
Як повідомив напередодні міністр фінансів Віктор Пинзеник, Міністерство фінансів підготувало проект закону про державний бюджет на 2008 р. до розгляду на засіданні Кабінету міністрів. Підготовлений документ Мінфін оприлюднить сьогодні на засіданні уряду.
При цьому Пинзеник підкреслив необхідність прийняття бюджету ще до кінця цього року, щоб громадяни могли безперешкодно одержати зарплати і пенсії на початку наступного. "Країна повинна ввійти в новий рік з бюджетом", - відзначив він, додавши, що, незважаючи на неймовірно стислі строки для підготовки документа, Мінфін успішно виконав це завдання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас