Міліція знайшла викрадену картину Іллі Рєпіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція знайшла викрадену картину Іллі Рєпіна

Кримінал
115
Правоохоронні органи знайшли картину Іллі Рєпіна "Український пейзаж", яку викрали на початку квітня 2007 року з Тернопільського обласного художнього музею.
Як повідомив начальник обласного управління внутрішніх справ у Тернопільській області Віталій Максимов, полотно вилучили в одного з підозрюваних у крадіжці - сорокарічного жителя Києва. Затриманий раніше вже був двічі засуджений за крадіжки державного майна і майже десять років відбував покарання за скоєні злочини.
За попередніми даними, злодії приїхали в Тернопіль на автомобілі "Мазда". Серед білого дня, користуючись тим, що в однієї з робітниць музею погіршилося самопочуття, а інші працівники надавали їй допомогу, зловмисник зрізав ножем шнурок, на якому висіла картина, і сховав її під куртку. При цьому ніхто не помітив, як він виніс полотно розміром 29 на 42 см у масивній рамі.
Викрадена картина не була приєднана до сигналізації, як і багато інших, через нестачу на це коштів у музею.
Як пояснив затриманий міліції, йому так і не вдалося продати украдене полотно, оскільки в потенційних покупців були сумніви щодо авторства полотна, що зберігалося в Тернопільському художньому музеї. Відразу після крадіжки фахівці в місцевих ЗМІ оцінювали картину в 1-2 мільйона доларів. Справжню її вартість та авторство визначать після проведення експертизи.
Нагадаємо, що навесні за цим фактом було порушено карну справу.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас