Росіяни купили пакет акцій київського метробуду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни купили пакет акцій київського метробуду

Фондовий ринок
265
Росіяни купили частину столичного будівельника метро. Компанія Бамтунельбуд (Красноярськ, Росія) купила 40% акцій компанії Київметробуд (Київ).
Як повідомив голова правління Київметробуду Володимир Петренко, вартість угоди оцінюється в 15-20 мільйонів доларів.
За його словами, частину цього пакета акцій Бамтунельбуд купив в акціонера Київметробуду компанії Планета-Буд (Київ).
На думку Петренка, Планета-Буд змушена була продати свої акції в Київметробуді через те, що не змогла позитивно для себе завершити боротьбу за контроль над Київметробудом у судах.
Метробуд (Київ) як і раніше володіє 50,72% Київметробудом.
Нагадаємо, що Бамтунельбуд і Київметробуд у числі інших компаній претендують на будівництво другого виходу зі станції метро Вокзальна на Святошинсько-Броварській лінії метро в Києві.
В 2006 році Київметробуд і група будівельних компаній, у тому числі Планета-Буд, БМК Планета-міст і Північно-східна будівельна компанія почали кілька судових розглядів за право будувати метро в Києві.
Київметробуд спеціалізується на будівництві, реконструкції і технічному переустаткуванні метрополітену, тунельних споруд та інших об'єктів різного призначення.
За даними на вересень, 50,73% акцій Київметробуду належали компанії Метробуд (Київ), 17,5% - Північно-східній будівельній компанії (Конотоп, Сумська область), 16,95% - Лінія права (Київ).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас