Matsushita, Hitachi і Canon будуть спільно виробляти РК-дисплеї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Matsushita, Hitachi і Canon будуть спільно виробляти РК-дисплеї

Фондовий ринок
103
Японські компанії Matsushita Electric Industrial, Hitachi і Canon створюють спільне підприємство з виробництва рідкокристалічних дисплеїв.
У рамках проекту Hitachi знизить свою частку в підрозділі Hitachi Displays до 50,2%, а Matsushita і Canon одержать по 24,9% у підприємстві.
Угода між трьома компаніями також має на увазі, що Matsushita побудує новий завод з виробництва дисплеїв, передає Reuters.
Таким чином, на світовому ринку рідкокристалічних дисплеїв буде три великих альянси. Спільне підприємство Matsushita, Hitachi і Canon буде конкурувати в цій галузі з об'єднаннями компаній Sony-Samsung і Sharp-Toshiba.
Компанія Hitachi спеціалізується на виробництві електроніки. Найбільший відсоток обсягу продажів компанії, що за підсумками минулого року перевищив 85 млрд дол., забезпечила реалізація устаткування для енергетики і промислових систем, а також інформаційних і телекомунікаційних систем.
Крім того, Hitachi виробляє мікроелектроніку та електронні компоненти, високофункціональні матеріали та компоненти, побутову техніку. Компанія надає логістичні, сервісні, фінансові та інші послуги, а також поставляє цифрові технології.
Matsushita випускає електроніку під маркою Panasonic. В 1 кварталі 2007-2008 фінансового року її чистий прибуток виріс на 9,7% - до 39,3 млрд ієн (347 млн дол.) у порівнянні з 35,8 млрд ієн (316 млн дол.) за той же період минулого року. При цьому виторг збільшився на 4,8% і склав 2,24 трлн ієн (19,78 млрд дол.) проти 2,14 трлн ієн (18,9 млрд дол.) роком раніше. До 2009-2010 фінансового року компанія планує збільшити річний обсяг продажів до 10 трлн ієн (88 млрд дол.).
Корпорація Canon Inc., головний офіс якої розташований у Токіо, - один зі світових лідерів в галузі створення цифрового устаткування для офісу і дому. По всьому світі група Canon поєднує 198 компаній, сукупний товарообіг яких перевищує 29 млрд дол. на рік.
Найбільша частина продажів припадає на два провідних сегмента продукції Canon: принтери і комп'ютерна периферія (34,1%) і копіювальні апарати (33,2%). На телекомунікаційне устаткування припадає 3,9%, на фото- і відеокамери - 20,4%, а на оптику - 5,1% від загального обсягу реалізації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас