Temasek Holdings і Davis Selected Advisors куплять частку в Merrill Lynch за 6,2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Temasek Holdings і Davis Selected Advisors куплять частку в Merrill Lynch за 6,2 млрд дол.

Фондовий ринок
101
Сінгапурський інвестиційний фонд Temasek Holdings Pte. Ltd. і Davis Selected Advisors придбають частку в інвестиційному банку Merrill Lynch за 6,2 млрд дол. Temasek придбає частину акцій Merrill Lynch вартістю 4,4 млрд дол.
Крім того, Temasek одержить право на придбання частки вартістю 600 млн дол. до 28 березня 2008р. Davis Selected Advisors одержить частку в Merrill Lynch вартістю 1,2 млрд дол. Таким чином, загальна вартість угод складе 6,2 млрд дол. Про це повідомляється в прес-релізі Merrill Lynch.
Merrill Lynch став однією із найбільших жертв іпотечної кризи в США серед інвестиційних банків. В III кварталі 2007р. Merrill Lynch списав активів на суму 7,9 млрд дол. по облігаціях, забезпечених іпотечними кредитами, а також кредитних похідних, що знецінилися в результаті кредитної кризи.
Чисті збитки Merrill Lynch в III кварталі 2007р. склали 2,31 млрд дол. проти чистого прибутку в розмірі 3 млрд дол., отриманого за аналогічний період попереднього року.
Виторг банку за підсумками III кварталу 2007р. склав 577 млн дол. і виявився на 94% нижчим від аналогічного показника 2006р., зафіксованого на позначці 9,83 млрд дол., що було викликано загальними несприятливими тенденціями, спровокованими кризою на ринку нерухомості і кредитному ринку.
Раніше сьогодні стало відомо про те, що GE Capital, підрозділ американського багатопрофільного конгломерату General Electric, придбає більшу частину компанії Merrill Lynch Capital, що повністю належить банку Merrill Lynch. Під контроль GE Capital перейдуть підрозділи корпоративних фінансів, франшизи, а також підрозділи з фінансування енергетики, охорони здоров'я і технічних засобів.
Угода, сума якої не розкривається, дозволить GE Capital збільшити свої активи більш ніж на 10 млрд дол., а зобов'язання - більш ніж на 5 млрд дол. Завершення угоди заплановано на I квартал 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас