Прокуратура поставила Миколу Рудьковського в цікаве положення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура поставила Миколу Рудьковського в цікаве положення

Кримінал
1146
Прокуратура Києва повідомила вчора про завершення розслідування кримінальної справи, збудженої відносно екс-міністра транспорту та зв'язку Миколи Рудьковського за фактом розтрати коштів в особливо великих розмірах. За словами прокурора Києва Євгена Блаживського, слідство зібрало досить доказів і зазначена справа має "судову перспективу".
Вчора прокуратура Києва поширила заяву про завершення розслідування кримінальної справи за фактом розтрати екс-міністром транспорту та зв'язку Миколою Рудьковським коштів державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" у розмірі 392,9 тис. грн.
Ці гроші, за інформацією слідства, Рудьковський витратив на політ чартерним рейсом до Парижу в особистих цілях. Відповідно до заяви прокуратури, розслідування справи про розтрату екс-міністром ще $98 тис. на чартерний політ до Брюсселю ще триває.
На початку грудня Служба безпеки України заявила, що порушила кримінальну справу щодо Миколи Рудьковського.
14 грудня слідчий викликав Рудьковського в СБУ на допит як підозрюваного, після чого обрав відносно екс-міністра запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Незабаром матеріали кримінальної справи за ч. 5. ст. 191 КК ("розтрата чужого майна в особливо великих розмірах"), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна, були передані в прокуратуру Києва для проведення досудебного розслідування.
За словами прокурора Києва Євгена Блаживського, під час розслідування справи державне обвинувачення одержала "достатньо доказів" і має намір передати справа до суду. "Якби в кримінальній справи не існувало судової перспективи, ми б його закрили", - заявив Блаживський. "12 років тюремного ув'язнення, передбачені статтею, за якою порушена справа, - це дуже істотне покарання, але й сума розтрат теж була серйозна", - додав прокурор.
Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, після завершення досудового слідства прокуратура зобов'язана повідомити про це обвинувачуваного, а також надати йому для ознайомлення матеріали справи. Після цього документи будуть направлені до суду. "Людина, що обвинувачується, має право ознайомитися зі справою, і ми передамо Миколі Рудьковському всі необхідні матеріали найближчим часом", - сказав вчора Євген Блаживський.
Вчора вдалося зв'язатися з Миколою Рудьковським, однак він попросив відкласти обговорення кримінальної справи на "день-два". "Я не хочу відповідати вам, - сказав екс-міністр. - Я зараз перебуваю в дуже такому цікавому положенні і прошу поставитися до цього з розумінням". Про яке саме положення мова йде, Рудьковський не уточнив.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас