Парламент Бельгії затвердив тимчасовий уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Бельгії затвердив тимчасовий уряд

Казна та Політика
62
Парламент Бельгії в неділю ввечері затвердив тимчасовий коаліційний уряд, поклавши кінець політичній кризі, що тривала півроку. Засідання, на якому обговорювалося питання про новий кабінет міністрів, тривало близько 10 годин.
За підтримку тимчасового кабінету міністрів, що буде діяти протягом трьох місяців, проголосували 97 депутатів, проти нього висловилися 46 парламентаріїв.
Бельгії не вистачило всього декількох днів для того, щоб побити європейський рекорд перебування країни без уряду. Рекорд тривалості формування кабінету міністрів належить Нідерландам - ця країни в 1977 році жила без уряду 208 днів.
Політична криза в Бельгії виникла після парламентських виборів у червні, на яких перемогу одержали фламандські християнські демократи на чолі з Івом Летермом. Однак Летерм за півроку так і не зумів сформувати уряд, і король Бельгії Альбер II доручив створення тимчасового перехідного кабінету міністрів колишньому прем'єрові - Гі Верхофстадту.
Верхофстадт у п'ятницю оголосив, що йому вдалося досягти домовленості з основними політичними силами країни і сформувати перехідний уряд. 14 портфелів у кабінеті міністрів, чиї повноваження поки обмежуються тримісячним терміном, розділили представники трьох політичних партій франкомовної Валлонії (ліберали, соціалісти і центристи) і двох фламандських партій (ліберали і християнські демократи).
Гі Верхофстадт до 23 березня 2008 зайняв посаду прем'єр-міністра. Після закінчення тримісячного терміну, як очікується, Верхофстадт передасть повноваження глави кабінету міністрів Вербу Летерму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас