В Новий рік Україна ввійде без бюджету, але з мораторієм на продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Новий рік Україна ввійде без бюджету, але з мораторієм на продаж землі

Казна та Політика
274
В останній робочий тиждень цього року демократична коаліція спробує прийняти бюджет, але шанси на це досить малі.
У понеділок починається останній робочий тиждень парламенту перед новорічними святами і канікулами. Питання номер один, котре стоїть на порядку денному, - чи вдасться демократичної коаліції прийняти бюджет. І якщо "бютівці" упевнені, що за бюджет проголосують максимум у п'ятницю, "регіонали" звертають увагу на те, що тільки на ознайомлення депутатів з документом за законом відведено три дні. Крім цього, не факт, що Центвиборчком таки вдихне життя в парламент, зареєструвавши 14 нових нардепів від БЮТ і НУНС.
ЦВК. Як заявив "Сьогодні" член ЦВК Михайло Охендовський, питання про реєстрацію нових нардепів попередньо заплановане на ранкове засідання комісії, що пройде у вівторок. За його словами, ніяких зволікань з боку ЦВК бути не може, все залежить від самих кандидатів, які повинні втрясти всі формальності і подати у комісію всі необхідні документи. Якщо з паперами все буде в порядку, то нові депутати, за прогнозами Охендовського, у будівлю парламенті ввійдуть у вівторок після обіду.
Якщо прогнози Охендовського виправдаються, парламент першою справою повинен дообирати керівництво Верховної Ради, а також сформувати персональний склад комітетів. Останнє принципово важливо для початку роботи над бюджетом, а також іншими законами. Оскільки без розгляду в комітеті закони не можуть бути винесені на голосування в сесійний зал. Правда, представники демкоаліції запевнили "Сьогодні", що вже у вівторок комітети будуть сформовані, що дасть можливість почати роботу над бюджетом.
Як повідомила "Сьогодні" "нашоукраїнка" Ксенія Ляпіна, за основу буде взятий бюджет уряду Януковича, куди будуть внесені дуже великі зміни, щоправда, точно назвати дату голосування вона затруднялася. А от "бютівець" Андрій Кожем’якін був дуже оптимістичний і заявив, що за бюджет проголосують максимум у п'ятницю.
У той же час екс-глава бюджетного комітету, "регіонал" Володимир Макеєнко вважає, що депутати не зможуть до кінця тижня прийняти бюджет. "Бюджет уряду Януковича був тільки представлений парламенту, а навіть просто для ознайомлення з документом депутатам призначено три дні", - пояснив він.
Мораторій триває. Не встигне парламент прийняти і необхідні закони для скасування мораторію на продаж землі з 2008 року. "Він скасовується не автоматично, тільки із прийняттям необхідних законів. Про це до Нового року мови бути не може", - говорить Макеєнко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас