Тимошенко диференціює мінімальні зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко диференціює мінімальні зарплати

Казна та Політика
290
Тимошенко сподівається, що парламент підтримає її ініціативу. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко ініціює введення диференційованої шкали встановлення мінімальної зарплати для різних професій.
Про це вона сказала, 23 грудня, в Донецьку.
"Те, що у нас встановлюється одна мінімальна заробітна плата для тих, хто працює в нормальних теплих умовах, і для тих, хто працює в умовах ризику, є неправильним і ненормальним", - вважає вона.
Зокрема, вона поділилася своїми ідеями із приводу формування рівня зарплат шахтарів. За словами Тимошенко, новий склад Кабінету міністрів зараз вивчає досвід визначення зарплат шахтарів країн СНД і ближнього зарубіжжя, відповідно до якого існує диференційована шкала мінімальних зарплат для різних професій.
Прем'єр-міністр також повідомила, що відповідно до цієї програми уряд має намір проаналізувати рівень цін на продукцію, що експортується за світовими цінами. "Якщо, приміром, метал продається за світовими цінами, то в мене виникає питання - чому зарплати далеко не світові?", - обурилася Тимошенко.
Прем'єр також висловила надію на те, що парламент прийме законопроект про введення диференційованої шкали встановлення мінімальної зарплати для різних професій. "Якщо не до Нового року, то відразу після Нового року", відзначила вона.
Нагадаємо, в неділю, прем'єр-міністр відвідала шахту ім. Засядько в Донецькій області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас