Intesa Sanpaolo відшкодує Parmalat 310 млн євро в обмін на відкликання судових позовів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intesa Sanpaolo відшкодує Parmalat 310 млн євро в обмін на відкликання судових позовів

Фондовий ринок
120
Італійський банк Intesa Sanpaolo Group відшкодує молочної компанії Parmalat Sp 310 млн євро поза судом в обмін на відкликання всіх позовів Parmalat у справі про причетність банку до фінансового шахрайства колишніх топ-менеджерів італійського молочного гіганта. Компанії домовилися про суму виплат за обопільною згодою, повідомляється в спільній заяві Parmalat і Intesa.
Parmalat також повідомила, що на аналогічних умовах дійшла згоди з поруч інших італійських банків з відшкодування ще 86 млн євро на користь Parmalat.
У свою чергу, Intesa в окремій заяві наполягає на своїй "абсолютній невинності". Банк обґрунтовує угода з Parmalat бажанням завершити тривалий судовий розгляд, що загрожує йому великими адміністративними витратами.
В 2003 р. Parmalat, який до цього вважалася практично невразливою продовольчою імперією, оголосила про свою неспроможність, після того, як у балансі компанії виявилися фінансові діри в розмірі 8 млрд євро, а борги Parmalat склали близько 14 млрд євро. Колишній глава компанії Калісто Танці був обвинувачений у шахрайстві і відмиванні грошей через складні холдингові структури, що стало одним із найбільших корпоративних скандалів останніх десятиліть. Після цього нове керівництво Parmalat відвело два роки на реструктуризацію, паралельно намагаючись повернути в суді загублені в результаті махінацій кошти.
Як повідомлялося, чистий прибуток італійського банку Intesa Sanpaolo за 9 місяців 2007 р. виріс на 79,9% і склала 6,86 млрд євро проти 3,8 млрд євро роком раніше. Операційний прибуток Intesa Sanpaolo за 9 місяців 2007 р. збільшився на 5,5% - до 13,7 млрд євро з 13 млрд євро. Прибуток до оподатковування виріс на 14,8% і склала 5,9 млрд євро проти 5,1 млрд євро, отриманими роком раніше.
Intesa Sanpaolo є універсальним комерційним банком Італії, що обслуговує понад 12 млн клієнтів. Банк Intesa Sanpaolo S.p.A. утворений у січні 2007 р. у результаті злиття Banca Intesa S.p.A. і Sanpaolo IMI S.p.A. За розмірами активів (546,5 млрд євро) Intesa Sanpaolo S.p.A у цей час посідає друге місце в країні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас