Нове рішення Черновецького може в черговий раз підняти ціни на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове рішення Черновецького може в черговий раз підняти ціни на житло

Нерухомість
1260
27 грудня 2007 року Київрада може змінити нормативи для встановлення розмірів пайової участі інвесторів у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва, що безсумнівно спричинить подорожчання столичної нерухомості.
У кулуарах столичної ради активно обговорюється підготовка відповідного проекту рішення командою мера Леоніда Черновецького і його першим заступником Денисом Бассом.
Депутат Київради Зорян Шкіряк ("Наша Україна") вважає, що прийняття такого рішення і бажання команди мера наповнити міську скарбницю може обумовити справжній колапс, адже різке збільшення нормативів участі на паях в 2008 році, відповідно до проекту майже в 3 рази, автоматично обумовить збільшення вартості житла на первинному та у результаті на вторинному ринку Києва мінімум на 15%.
Депутат нагадав, що з моменту впровадження процедури сплати інвесторами (забудовниками) пайових внесків на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва в лютому 2003 року, механізм розрахунків змінювався 5 разів. За цей час загальна сума платежів інвесторів збільшилася більш ніж в 4 рази. Відповідно до проекту, нові нормативи пайової участі збільшують суми зобов'язань інвесторів при будівництві житла майже в 3 рази в порівнянні з чинними нормативами.
Представник "Нашої України" побоюється, що перегляд нормативів автоматично обумовить збільшення вартості житла і ланцюговою реакцією - зростання темпів інфляції в наступному році, що уже сьогодні перевищує в столиці 17%. Крім того, за його словами, виникає загроза створення нових фірм-одноденок, аналогів "Еліта-Центр". Фракція "Наша Україна" виступає категорично проти розгляду і прийняття такого рішення.
Недавно "Деньги" писали про те, що в 2008 рік очікується подорожчання первинного житла на 30-40%.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас