Росіяни хочуть вкласти гроші в нерухомість та акції "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни хочуть вкласти гроші в нерухомість та акції "Газпрому"

Фондовий ринок
111
У списку інвестиційних уподобань росіян на першому місці - купівля нерухомості.
Відповідно до соціологічних опитувань, 33% росіян хотіли б вкласти гроші саме в нерухомість, якби мали вільні кошти, повідомляє Фонд "Громадська думка". Експерти фонду проводять дослідження інвестиційних намірів громадян регулярно: нерухомість залишалася на першому місці протягом усього 2007 року.
Внески в Ощадбанк посіли друге місце серед бажаних способів розпорядження вільними грішми. У числі росіян є 10%, що побажали відкрити власний бізнес. Людей, що мріяли зберігати гроші вдома в панчосі, стало менше - 9%; що означає зниження привабливості цього способу заощадження коштів на 4 пункти.
Купити акції якої-небудь компанії хотіли б 6%, вкласти гроші в золото - 5%. Зробити внесок у комерційний банк на депозит зволіли б 4% , а відкрити вклад до запитання хотіли 2%, що стільки ж бажали купити паї ПІФу. Державні облігації є мрією для 1%. Такий розподіл залишався практично незмінними протягом усього року, відзначають фахівці ФГД.
Окремо було поставлено питання про бажання придбати акції якої-небудь російської компанії за наявності фінансових можливостей: 43% опитаних відмовилися, 29% погодилися, а 29% завагалися з відповіддю. "Газпром" був визнаний лідером у переліку російських компаній, акції яких росіяни хотіли б купити. Його б вибрали 26% респондентів. Інші компанії відстають відчутно: "ЛУКОЙЛ" вибрали 5%, Ощадбанк - 4%, "Роснафта" - 3%, "Сургутнафтогаз" - 2%, по 1% згадали "Ростелеком" і МТС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас