Київ тримає першість із залучення іноземного капіталу серед регіонів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ тримає першість із залучення іноземного капіталу серед регіонів України

Казна та Політика
112
Київ тримає першість із залучення іноземного капіталу серед регіонів України.
Про це "Українському бізнес-порталу" повідомила прес-служба КМДА з посиланням на першого заступника глави КМДА Дениса Басса.
Майже 95% іноземних інвестицій направляються на розвиток комерційної нерухомості. Зокрема, значна частина закордонних інвестицій залучається для будівництва офісних центрів і торгово-розважальних комплексів. Другу позицію за привабливістю для інвесторів займають готельні комплекси, третю - складська нерухомість. Значно зросла активність інвесторів з Нідерландів, Кіпру, Росії, Австрії, Естонії, Німеччини. Зокрема, за 9 місяців 2007 року зареєстровано іноземних інвестицій на загальну суму 2,3 млрд. грн. Це на 54,6% більше від загальної суми інвестицій, зареєстрованих за 9 місяців минулого року.
Басс додав, що діяльність міської влади в 2008-2009 роках буде спрямована на підвищення інвестиційної привабливості Києва, будівництво об'єктів житлової і комерційної нерухомості (офісно-готельні центри, житлові будинки, торгово-розважальні центри, готелі, заклади харчування).
"Інвестиційна привабливість Києва свідчить про високий рівень довіри потужних світових інвесторів до міської влади. Гарним прикладом цього є угода Києва з Європейським банком реконструкції та розвитку про надання кредиту комунальним підприємствам "Київський метрополітен" і "Київпастранс" у розмірі 100 млн. євро. За ці кошти Київ придбає сучасний та екологічно чистий транспорт", - відзначив Басс.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас