Посол РФ називає рейдерство і заангажованість політиків основними проблемами російських інвесторів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол РФ називає рейдерство і заангажованість політиків основними проблемами російських інвесторів в Україні

Фондовий ринок
89
Рейдерство, заангажованість політиків і заплутане українське законодавство є основними проблемами для російських інвесторів у країні, заявив посол РФ в Україні Віктор Черномирдін на засіданні Ради російських стратегічних інвесторів при послі Росії в Україні в Києві в четвер.
Дипломат, зокрема, відзначив, що складна ситуація склалася на ЗАТ "Укртатнафта", що експлуатує найбільший в Україні Кременчуцький НПЗ.
"Через неправомірні, на нашу думку, дії українських акціонерів "Укртатнафти", сумнівний перерозподіл акцій і силове захоплення підприємства російські акціонери призупинили постачання нафти на НПЗ і готуються до оскарження дій української сторони в судах", - підкреслив посол.
Черномирдін також відзначив, що сформована навколо "Укртатнафти" ситуація не дозволяє російським інвесторам вкласти в реконструкцію найбільшого в Україні НПЗ заплановані багатомільярдні інвестиції.
Як інший приклад дипломат навів ситуацію навколо приватизації холдингової компанії "Луганськтепловоз".
"Російські власники забезпечили підприємству рекордні замовлення, однак через судовий позов, ініційований конкурентами, майбутнє заводу перебуває під загрозою", - підкреслив Черномирдін.
"Російські інвестори готові до жорсткої, але чесної конкуренції на українському ринку", - підсумував дипломат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас