Данія дасть Україні 13 мільйонів євро на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія дасть Україні 13 мільйонів євро на реформи

Валюта
117
Гроші нашій країні нададуть до 2011 року на програму підтримки структурних реформ у державному секторі.
Про це йшла мова під час політичних консультацій на рівні директорів департаментів Міністерств закордонних справ України і Данії. Данія погодилася надати Україні 13 млн. євро.
Директор департаменту європейського сусідства і РФ МЗС Данії Рубен Медсен відзначив, що уряд Данії готовий і далі надавати підтримку і розширювати матеріально-технічну допомогу нашій країні з метою досягнення копенгагенських критеріїв для отримання членства в ЄС, у першу чергу в контексті зміцнення демократичних інститутів, реформування системи державного управління за стандартами ЄС, а також економічного розвитку.
Також датська сторона погодилася розглянути можливість розширення технічної допомоги для підвищення енергоефективності української економіки, з огляду на унікальний досвід Данії в цій сфері, відзначили в МЗС.
Крім того, датська сторона висловила задоволення із приводу завершення в Україні внутрішньодержавної процедури вступу в силу двосторонньої угоди про спрощення оформлення віз, а також відзначила необхідність синхронної ратифікації Верховною Радою угод про реадмісію осіб з ЄС і Данією ще до кінця року, що дозволить українським громадянам уже з 1 січня 2008 року відчути позитивні результати лібералізації візового режиму між двома країнами.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас