Уряд доручив міністрам проаналізувати бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд доручив міністрам проаналізувати бюджет

Казна та Політика
92
Уряд доручив кожному міністерству проаналізувати бюджетні пропозиції по своїх напрямках, підготовлені при попередньому Кабміні, до вечора 20 грудня.
Про це повідомила РБК-Україна заступник генпрокурора Тетяна Корнякова після засідання Кабміну.
При цьому акцент повинен бути зроблений на виявлення чисто лобістських витрат на 2008 р., якщо такі є. Відповідаючи на питання, Корнякова відзначила, що гострої критики існуючого проекту бюджету, у тому числі звинувачень попередників у приховуванні доходів, з боку міністра фінансів Віктора Пинзеника не звучало.
У той же час, Пинзеник повідомив, що новий уряд планує підготувати і прийняти державний бюджет на 2008 р. до кінця 2007 р.
Проект державного бюджету на 2008 р. практично підготовлений, заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович. "Є, безумовно, і буде, позиція нового уряду... він її висловить, а ми зробимо висновки, у яку сторону вони будуть готувати зміни. І, якщо, на наш погляд, вони не будуть іти на користь справі, на користь народу, ми будемо жорстко відстоювати позицію...", - відзначив він.
Варто відзначити, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяла подати новий проект Державного бюджету на 2008 р. на розгляд ВР у найближчі дні. За її словами, серед першочергових завдань новообраного уряду буде аналіз фінансових ресурсів країни, "які зараз перебувають на поверхні", і корекції проекту держбюджету 2008. "І у найближчі дні плануємо подати у Верховну Раду новий проект Бюджету України", - сказала Тимошенко. Даний проект частково буде відповідати очікуванню суспільства і в ньому будуть передбачені кошти на реалізацію передвиборної програми БЮТ "Український прорив".
Тимошенко відзначила, що після прийняття проекту Держбюджету на 2008 р. новий уряд "покладе початок системній роботі над змінами до бюджету". "Тому що те, що ми зараз приймемо за 2 тижні, безумовно, буде не досконалий бюджет. Він не може бути таким, яким би ми хотіли його бачити - тому що часу обмаль", - сказала Тимошенко.
Заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов вважає, що уряд Юлії Тимошенко буде розробляти новий проект держбюджету-2008 "фактично з нуля". За його словами, проектом держбюджету на 2008 р. розробленим Кабінетом міністрів Віктора Януковича, користуватися неможливо, тому що база закладена неправдива, а саме: ціна на газ на рівні 160 дол./1 тис. куб. м замість 180 дол. за новою угодою, а інфляція вдвічі менша від тієї, котра очікується на кінець 2007 р.
Нагадаємо, народний депутат від БЮТ Сергій Терьохін висловив упевненість, що ВР не зможе прийняти держбюджет до 1 січня 2008 р. без порушень Бюджетного кодексу.
На його думку, є два виходи із цієї ситуації. Зокрема, це внесення змін у Бюджетний кодекс і направлення цих змін на підпис до Президента. Після цього, за словами Терьохіна, ВР зможе прийняти бюджет відповідно до цих змін. Другий вихід із цієї ситуації - це перенесення прийняття держбюджету на січень 2008 року, що, на думку С.Терьохіна, теж є досить ризикованим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас