ІК "Драгон Капітал" продала міноритарний пакет акцій інвестбанку Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІК "Драгон Капітал" продала міноритарний пакет акцій інвестбанку Goldman Sachs

Фондовий ринок
260
Інвестиційний банк Goldman Sachs, один з провідних у світі, придбав міноритарний пакет акцій однієї із трьох провідних українських інвестиційних компаній "Драгон Капітал" (Київ), повідомляється в прес-релізі української компанії в середу.
"Goldman Sachs придбав акції Dragon Capital як фінансової портфельної інвестиції", - відзначається в документі.
Пакет акцій і вартість угоди не розголошується.
"Драгон Капітал" уточнює, що Goldman Sachs інвестував у її акції, випущені під час допемісії.
"Угода між сторонами, для якої не потрібно схвалення регуляторних органів України та інших юрисдикцій, була закрита вчора. Менеджмент Dragon Capital залишається контрольним акціонером компанії і продовжує управляти її поточними операціями із приходом нового міноритарного акціонера", - підкреслюється в прес-релізі.
Як відзначив керуючий директор "Драгон Капітал" Томаш Фіала, інтерес до компанії викликаний тризначними показниками прибутковості акціонерного капіталу.
"Це також відбиття нашого розвитку за останні сім років, протягом яких "Драгон Капітал" виріс із брокерської контори в найбільший в Україні інвестиційний банк і ввійшов у десятку найбільших фінансових компаній країни за ринковію вартостю", - цитуються його слова в прес-релізі.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник відділу з корпоративних комунікацій Goldman Sachs Ерлендас Григорович, банк також не розголошує розмір придбаного пакета і вартість угоди.
Крім того, він звернув особливу увагу на те, що ця інвестиція є фінансовою.
ІК "Драгон Капітал" є однієї з провідних на українському фондовому ринку, у компанії зайнято 120 чоловік. Обсяг її торгів акціями на провідній українській біржі ПФТС у першому півріччі 2007 року склав 1,07 млрд грн, або 33,7% загального обсягу торгів. Інвестиційно-банківський підрозділ компанії з 2005 року провів близько 20 IPO і часток розміщень акцій українських компаній на загальну суму $1,5 млрд. Фіала раніше повідомив агентству, що в 2008 році "Драгон Капітал" має намір організувати угоди із залучення акціонерного капіталу на $1,5-2 млрд.
Група Dragon Capital, брокерський та інвестиційно-банківськійо напрямок якої представлено інвестиційною компанією "Драгон Капітал", у цей час також достатно активно розвивається в сфері управління активами. Зараз загальні активи під управлінням профільних компаній групи становлять близько $1 млрд.
До них, зокрема, відносятбься фонд інвестицій в українські акції Ukraine Opportunity Fund ($130 млн), pre-IPO Ukraine Virgin Fund ($80 млн), фонд інвестицій в українську нерухомість Dragon Ukrainian Properties and Development (DUPD, $380 млн), а також фонди Sablink ($160 млн) і Star Space, що інвестують у землю в столичному регіоні. На початку наступного року Dragon Capital планує запустити новий Ukraine Virgin Fund-II обсягом понад $200-250 млн.
Крім того, ТОВ "Компанія з управління активами (КУА) "Драгон Есет Менеджмент" (Київ) управляє активами на суму близько 150 млн грн, у тому числі двома українськими публічними інвестиційними фондами "Платінум" (40 млн грн) і "Аурум" (20 млн грн), які сьогодні активно залучають вкладників.
У структурі групи створена також компанія "Драгон Девелопмент", у якій зайнято близько 15 чол.
Фіала наприкінці листопада підкреслював, що український ринок залишається для групи ключовим завдяки великому потенціалу росту, і її акціонери поки не планують не виходити на інші ринки, не продавати компанію.
У той же час "Драгон Капітал" не розголошує своїх фінансових показників.
Goldman Sachs - міжнародна фінансова компанія, що спеціалізується на інвестиційно-банківському бізнесі, торгівлі цінними паперами та управлінні інвестиціями. Головний офіс Goldman Sachs знаходиться в Нью-Йорку, великі представництва компанії також працюють у Лондоні, Франкфурті, Токіо, Гонконгу та інших основних фінансових центрах світу.
Чистий прибуток Goldman Sachs за фінансовий рік, що кінчається 30 листопада 2007 року, склав $45,99 млрд, чистий прибуток - $11,6 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас