"Intel": один у полі воїн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Intel": один у полі воїн

Фондовий ринок
156
Сім компаній з виробництва чипів домовилися протягом трьох років спільно працювати над чипами з використанням 32-нм транзисторів. В об'єднання ввійшли "IBM", "Toshiba" і "AMD", однак лідер ринку - "Intel", відмовилася від участі.
Співробітництво буде містити в собі розробку дизайну, техпроцессу, а також будівництво заводів, на яких такі чипи будуть виготовляти. Робота групи протриває до 2010 р.
У даний момент у чипмейкерів немає іншого вибору: розробка таких транзисторів і будівництво виробничих площадок обходиться занадто дорого.
Чипи на базі 32-нм техпроцесса будуть містити в собі більше мільярда транзисторів і використатися в пам'яті, комп'ютерах, відеокартах, цифрових тюнерах, ігрових консолях і десятках інших цифрових притстроїв. Зменшення величини транзисторів - базового елемента чипа - дозволяє не тільки знизити витрати на матеріал, але й поліпшує роботу техніки, дозволяючи, наприклад, акумуляторним батареям працювати довше.
У даний момент світові виробники тільки починають переходити на 45 елементарну базу. Серед таких компаній - "Panasonic". Крім того, на базі 45-нм техпроцесса виготовлені процесори Intel Penryn. Слід зазначити, що корпорація Sony у свій час відмовилася від розробки 32-нм технології у зв'язку з великими витратами, покинувши, таким чином, союз "IBM-Toshiba-Sony".
"Intel" не ввійшла в альянс. Компанія займає вузький ринок і випускає мікросхеми тільки для комп'ютерів, у той час як альянс сфокусується на виробництві чипів для максимально широкого кола техніки. У самій компанії відзначають, що можуть побудувати власний завод з випуску мікросхем з розміром елементів 32 нм без сторонньої допомоги, і навіть не один. Будівництво фабрики для виробництва таких чипів вимагає $3 млрд., вказує директор "Intel Process Architecture and Integration" Марко Бор і підкреслює, що якщо буде потрібно, компанія побудує три таких заводи сама.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас