Найабсурднішими в світі виявились українські податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найабсурднішими в світі виявились українські податки

Казна та Політика
317
При підготовці доповіді автори рейтингу вивчили фінансові звіти фірм середніх розмірів і звели отримані дані до трьох індикаторів: числа податкових платежів, часу, необхідного на сплату податків, і вартості податків.
За всіма трьома показниками Україна одержала "незадовільно" у жодній з категорій країна не піднялися вище 145-го місця. Підприємцям в Україні доводиться платити 99 податків і витрачати на це більше 2 тисяч годин при цьому в держскарбницю йде 57% доходу громадян.
Крім того, у повідомленні говориться, що росіяни витрачають на те, щоб "спати спокійно", порівняно небагато 448 годин і 51,4% прибутку.
Зате на сплату податків у Бразилії буде потрібно 2600 годин при порівняно високій податковій ставці 69%.
На Мальдівах підприємці віддають трохи більше 9% прибутку і платять усього один податок. Рекордсменом за абсурдністю оподатковування є Гамбія, тут податки можуть досягти 286,7%.
Аудитори компанії вважають, що займатися чесним бізнесом в Україні "украй обтяжливо", а врятувати український бізнес можуть тільки реформи. Вони підкреслюють, що спрощення процедури оподаткування - глобальна тенденція. За останні три роки відповідні реформи провели 65 країн світу, повідомляє Цезори.нет.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас