Коломойський ввійшов до складу акціонерів Evraz Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський ввійшов до складу акціонерів Evraz Group

Фондовий ринок
215
Співвласник української групи "Приват" Ігор Коломойський увійшов до складу акціонерів російської гірничо-металургійної групи Evraz Group із часткою 5%, еквівалентною 9,72% голосуючих акцій.
Акції Evraz Group Коломойський буде контролювати через компанію BNY Ltd. При цьому частка компанії Lanebrook Limited - основного акціонера Evraz Group - знизилася до 75%, що еквівалентно 72,89% від загальної кількості голосуючих акцій. Про це повідомляється в матеріалах Evraz Group.
Нагадаємо, 11 грудня ц.р. компанія Evraz Group підписала угоду про придбання мажоритарних часток у п'ятьох українських компаніях.
Зокрема, Evraz Group купує 99,25% акцій ВАТ "Гірничо-збагачувальний комбінат "Суха балка" (виробнича потужність - 3,75 млн т аглоруди на рік), 95,57% акцій ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського" (потужність - 1,8 млн т чавуну і 1,23 млн т сталі на рік) і частки в трьох коксохімічних підприємствах загальною потужністю 3,52 млн т металургійного коксу на рік - 93,74% акцій ВАТ "Коксохімічний завод "Баглейкокс", 98,65% акцій ВАТ "Дніпрококс" і 93,83% акцій ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод". За даними Evraz Group вартість придбання активів в Україні складе 2-2,2 млрд дол., при цьому близько 1 млрд дол. може бути виплачено готівкою. Відповідно до планів Evraz, угода буде закрита в I кварталі 2008 р.
У цей час активи, які купують, тимчасово належать компанії Lanebrook Limited, найбільшому акціонерові Evraz Group. Lanebrook Limited виступає як посередник між Evraz та остаточним продавцем активів, афілійованим із групою "Приват". Проведення угоди контролюють незалежні директори Evraz, які повинні на основі даних оцінної компанії винести рішення про випуск нових акцій на користь Lanebrook Limited.
За словами голови ради директорів і президента Evraz Group Олександра Фролова, дані придбання розглядаються як ще один важливий етап реалізації стратегічних планів компанії. "Із цією покупкою в Україні зросте рівень нашої самозабезпеченості залізорудною сировиною і продовжиться інтеграція компанії в гірничорудний сегмент", - відзначив президент компанії.
Також, на думку Фролова, коксохімічні підприємства, які купують, створять додаткові можливості для збуту коксівного вугілля, що добувають на вугільних шахтах компанії. "Покупка Дніпропетровського металургійного заводу ім.Петровського дозволить ще більше диверсифікувати виробництво за його географією, причому в напрямку подальшого зниження його собівартості", - повідомив президент компанії.
Еvraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія. В 2006 р. підприємства Evraz Group зробили 16 млн 100 тис. т сталі, 14 млн 500 тис. т прокату. Evraz Group містить у собі, у тому числі, три провідні російські сталеливарні підприємства - Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Palini e Bertoli в Італії, Vitkovice Steel у Чехії, Evraz Oregon Steel Mills і Stratcor зі штаб-квартирою в США. Також Evraz Group об'єднує компанію "Євразруда", Високогірський і Качканарський ГЗК, вугільні компанії "Південкузбасвугілля" і "Распадська". Крім того, Еvraz Group належить Находкінський морський торговельний порт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас