Експерт: Скасування мораторію на продаж сільгоспземель може прискорити збільшення цін на житло в Україні в 3-4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Скасування мораторію на продаж сільгоспземель може прискорити збільшення цін на житло в Україні в 3-4 рази

Нерухомість
347
Скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 січня 2008 року може прискорити збільшення цін на житло в Україні в три-чотири рази.
"Збільшення цін може прискоритися в три-чотири рази (після скасування мораторію - ред.)", - сказав журналістам генеральний директор будівельної компанії "Фірма "Т.М.М." Микола Толмачов під час телефонної конференції, організованої інвесткомпанією "Конкорд Капітал (обидві - Київ).
На думку експертів, ціни на нерухомість у Києві в 2007 році виросли на 15%.
Імовірність збільшення цін житло М.Толмачов пояснює тим, що при скасуванні мораторію селяни почнуть масово продавати свої землі і переїжджати в міста з метою придбання житла, що викличе "величезний бум" на ринку житлової нерухомості і приведе до її значного подорожчання.
На думку гендиректора компанії, сьогодні ринок землі не готовий до відкриття, тому що не підготовлений земельний кадастр, держава не справляється з видачею державних актів на землю.
За прогнозами М.Толмачова, знадобитися ще близько року для підготовки необхідної документації з метою нормального функціонування земельного ринку.
Як повідомлялося, парламент України продовжив мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2008 року. При цьому, відповідно до рішення Верховної Ради, він може бути скасований тільки за умови прийняття законів про державний земельний кадастр і ринок земель.
Парламент 20 березня 2007 року прийняв закон про державний земельний кадастр, однак, у квітні президент ветував цей документ. Проект закону про ринок земель прийнятий тільки в першому читанні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас