Fortune назвав найабсурдніші події в бізнесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fortune назвав найабсурдніші події в бізнесі

Казна та Політика
241
Найбільш абсурдні дії в бізнесі. Американський журнал The Fortune склав список із найбільш абсурдних подій, які відбулися в бізнесі в 2007 році. Усього їх було названо 101.
Перше місце зайняло масове відкликання китайських іграшок. Варто нагадати, що Mattel, один з найбільших світових виробників дитячих товарів, цього року відкликала більше 20 мільйонів іграшок через те, що в них був виявлений підвищений вміст свинцю і небезпечні магніти. А також відкликання китайських консервів для тварин.
На другому місці компанія Eli Lilly - виробник антидепресанту Prozac, що домоглася дозволу випускати антидепресанти у вигляді таблеток для собак, які переживають розлуку з хазяями.
Далі згадується Леона Хелмслі, що залишила свою спадщину $12 млн, нажиту на нерухомості Нью-Йорка, своїй собаці з кличкою Біда.
На четвертій позиції банк Merrill Lynch, що купив у першому кварталі 2007 року банк First Franklin Financial за $1,3 млрд. та виявився топ-компанією на ринку іпотечного кредитування у світі. Однак після іпотечної кризи, що грянула, компанії довелося списати на втрати $7.9 млрд. У підсумку, збитки компанії склали $2.24 млрд.
Також у першій десятці японська фірма Toto, що випускає високотехнологічні унітази, але "погоріла" на сидіннях з підігрівом і змушена вибачатися перед покупцями за випадки загорянь, які, на щастя, обійшлися без жертв.
На восьмому місці компанія ADF Companies - власник таких фірм, як KFC, Taco Bell і Pizza Hut, змушена закрити кілька своїх ресторанів на Манхеттені, у яких були помічені пацюки. Мільйон людей переглянули відеоролик на YouTube, що зняв орди пацюків, що розгулюють між столиками ресторану в нічний час.
На дев'ятому місці стоїть французька газета Le Monde, що назвала мультфільм Рататуй про пацюка-кухаря "одним із кращих фільмів в історії кіно на гастрономічну тему".
14-у сходинку посіла ідея голландця Патрика фон Манна, що володіє тренажерним залом у місті Хетерен, надати нудистам і всім охочим нову послугу - "Голий фітнес" по неділях.
17-е місце за енергетичним напоєм під назвою Cocaine фірми Redux Beverages, назву якого довелося поміняти після строгого попередження влади.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас