Експерт: У прем'єрстві Тимошенко є позитивні, і негативні моменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У прем'єрстві Тимошенко є позитивні, і негативні моменти

Казна та Політика
550
У діяльності Юлії Тимошенко на посаді прем'єр-міністра існують як позитивні, так і негативні моменти для економіки України.
Таку думку РБК-Україна висловив керівник економічних програм українського Центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Василь Юрчишин.
"У прем'єрстві Тимошенко є позитивні наміри, але в той же час, є досить негативний досвід. І що тут переважить, покаже час", - сказав він.
За словами експерта, з одного боку, попередній досвід показує, що Ю.Тимошенко і її команда є прихильниками ручного управління економіки (регулювання цін на м'ясо і бензин), а також процесу реприватизації. У той же час, при минулій діяльності Тимошенко на посаді прем'єра були початі сміливі структурні зміни, пов'язані з наведенням порядку в зовнішньоекономічній сфері (програма "Контрабанді - СТОП!", дерегуляція малого і середнього бізнесу), відзначив Юрчишин.
З ризиків, що зберігаються, на думку експерта, залишається питання повернення внесків Ощадбанку. "У цьому питанні повинен бути налагоджений пошук механізмів, щоб це все не вилилося в сплеск інфляції", - сказав він. Також Юрчишин висловив надію на те, що новий уряд не буде експериментувати зі скасуванням ПДВ, так як це може привести до серозних наслідків для фінансово-банківської системи. "Тут справа не в самому податку, а в законодавчому врегулюванні цього питання", - підкреслив він.
За словами Юрчишина, найближчим часом, як перший крок, повинна бути представлена програма діяльності нового Кабміну, що буде істотно відрізнятися від передвиборної програми БЮТ. І цей документ, на його думку, не буде таким популістським, як у попередній раз. У ньому будуть позначені точні цілі уряду, терміни і критерії виконання.
"Час покаже, чи вдалась урядова команда, чи це знову вийде набір політично активних діячів, які повинні підтримувати партійну дисципліну", - відзначив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас