БЮТ припускає інфляцію в 2008 р. 9,8% при зростанні ВВП - 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ припускає інфляцію в 2008 р. 9,8% при зростанні ВВП - 6%

Казна та Політика
107
Парламентська фракція Блоку Юлії Тимошенко провела попередні розрахунки макроекономічних показників в 2008 році, за якими при сприятливому розвитку ситуації інфляція може скласти 9,8%, зростання ВВП - 6%.
Про це повідомив екс-міністр економіки України, член фракції БЮТ Сергій Терьохін на прес-конференції в понеділок.
За його словами, фракція БЮТ бачить можливість збільшення дохідної частини бюджету в наступному році на 22-24 млрд грн у порівнянні з оновленим варіантом проекту держбюджету діючого уряду.
При цьому він відзначив, що процес прийняття державного бюджету на 2008 рік вже привів до порушення положень Бюджетного кодексу. Виходом із ситуації депутат вважає або оперативну зміну Бюджетного кодексу і введення в законодавче поле підстав для прийняття бюджету за скороченою процедурою, або перенесення прийняття держбюджету-2008 на січень наступного року.
"Якщо завтра (у вівторок) буде сформований уряд, і вони приймуть справи протягом тижня (...), ми зможемо десь за 10 днів - два тижні вийти на кінцевий продукт (держбюджет) - якісний, з новими пріоритетами", - підкреслив Терьохін.
За його словами, у держбюджеті-2008, можливо, буде визначено до 20 пріоритетних програм, на яких уряд зосередить ресурси.
Терьохін також повідомив, що вже в 2008 році можуть бути здійснені виплати по знецінених заощадженнях громадян на рівні від 1/4 до 1/3 "від актуальних зобов'язань", сукупний обсяг яких оцінюється в розмірі 50-60 млрд грн.
"Ми будемо пропонувати Верховній Раді різні формули виплати таких коштів з метою попередження зростання індексу споживчих цін", - сказав Терьохін.
При цьому депутат відзначив, що остаточно новий проект держбюджету ще не погоджений із фракцією НУ-НС в парламенті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас