Китай з 1 січня підвищить експортне мито на низку видів сталепродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай з 1 січня підвищить експортне мито на низку видів сталепродукції

Казна та Політика
98
З 1 січня 2008 року центральний уряд КНР підвищить мито на експорт слябів і довгомірної сталевої продукції, повідомило агентству "Інтерфакс-Китай" обізнане джерело.
"Центральний уряд збільшить ставку мита на експорт слябів з нинішніх 20% до 25%, - повідомило джерело. - З 10% до 15% буде підвищена ставка мита на експорт деяких видів довгомірної сталевої продукції, зокрема, сталевого дроту та арматурної сталі".
"Введення цих обмежень давно обговорювалося в урядових відомствах, заходи спрямовані на зниження темпів збільшення експорту сталевої продукції", - відзначив він.
За даними джерела, в 2008 році незмінними залишаться ставки мит на експорт із КНР плоского прокату, зокрема, холоднокатаної листової сталі.
Раніше в грудні начальник департаменту оподатковування міністерства фінансів КНР Ван Вей заявив журналістам у Пекіні, що центральний уряд буде в 2008 році жорстко контролювати експорт енергоємної сталевої продукції, а також продукції, випуск якої завдає шкоди навколишньому середовищу. Чиновник уточнив, що мова йде також про хімікати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас