Evraz принесла прибутки ІСІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz принесла прибутки ІСІ

Фондовий ринок
129
Минулого тижня середня прибутковість відкритих фондів збільшилася на 0,99%.
Правда, цього разу прибутковість ІСІ виявилася нижчою від зростання індексу ПФТС, що з 6 до 12 грудня склав 1,9%. Але прогнози аналітиків виправдалися: під кінець року інвестфонди демонструють позитивні результати.
Підтвердженням тому, на думку аналітиків Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ), стало збільшення відкритих ІСІ. 4 грудня ДКЦПФР визнала, що фонди "Дельта-фонд збалансований" і "Дельта-фонд грошового ринку" відповідають нормативам. "2007 р. залишається сприятливим для відкритих ІСІ. Високі значення прибутковості інвестиційних фондів переконують у більшій привабливості вкладів в ІСІ в порівнянні з альтернативними напрямками інвестування", - стверджують в УАІБ.
За словами учасників ринку, збільшення прибутковості ІСІ визначили новини про злиття і поглинання минулого тижня. "З акцій, що показали зростання, варто відзначити папери Дніпропетровського заводу ім. Петровського, що подорожчали на 30,21%. Зростання даних акцій пов'язане з новиною про покупку російською групою Evraz у групи "Приват" 95,6% акцій підприємства разом з низкою інших активів гірничо-металургійної галузі. Гарну динаміку показали акції Південного ГЗК (+17.7%), наприкінці тижня з'явилася інформація про покупку 50% компанії все тією ж Evraz. Також значне зростання показали акції Алчевського металургійного комбінату (+13.2%)", - відзначає Дмитро Омецинський, аналітик керуючої компанії "Сократ".
На цьому тижні КУА дотримувалися стратегії активного управління коштами інвестфондів. За словами Олега Моркви, гендиректора КУА "Інеко-Інвест", ринок інвестиційних сертифікатів компаній з управління активами вийшов на третю позицію за видами торгованих на ПФТС цінних паперів. "За тиждень торги пайовими паперами КУА склали 69,11 млн. грн., або 5,29% торговельного обороту біржі. На попередньому тижні відбулися торги інвестиційними сертифікатами на суму в 25,29 тис. грн., що склало всього 0,003% тижневого торговельного обороту ПФТС", - відзначив пан Морква.
На наступному тижні аналітики не очікують стрімкого зростання ринку. Щоб показати гарну прибутковість, керуючим прийдеться дотримуватися стратегії активного управління.
"Те, що на минулому тижні ФРС США знизила дисконтну ставку на 0,25%, а не на 0,5%, як вважали багато інвесторів, привело до зниження рівня оптимізму на більшості світових фондових майданчиків. Таким чином, підстав для істотного зростання ринку наприкінці року немає. Разом з тим ми бачимо, що попит на українські акції залишається високим, у тому числі і за рахунок інвестфондів. Це дозволяє зробити висновок про те, що значного зниження котирувань також не повинно відбутися", - прогнозує пан Омецинський.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас