Маршрутникам не дали підвищити ціни на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маршрутникам не дали підвищити ціни на проїзд

228
Платити більше за проїзд у столичних маршрутних таксі пасажирам не прийдеться. Комісія із чиновників і перевізників, що кілька тижнів вивчала питання подорожчання проїзду, на своєму останнім засіданні вирішила - підвищувати ціни в маршрутках не повинні. Про це розповів начальник головного управління транспорту, зв'язку та інформатизації КМДА Іван Шпилевий.
Комісія повинна була вивчити, наскільки економічно обґрунтовані нові тарифи, які пропонують впровадити маршрутники. Мова йшла про подорожчання в середньому на 25-50 копійок, хоча говорили навіть про дворазове підвищення.
За словами чиновника, робота комісії завершена, залишилося оформити деякі документи. Правда, нині в міськадміністрації будуть думати, чим все-таки можна допомогти перевізникам, які б'ють тривогу про свою збитковість. Мовляв, бензин стрімко дорожчає, а ціни стоять на місці. Можливо, підприємцям будуть виділяти дотації з міськбюджету, у такий же спосіб увесь час допомагають громадському комунальному транспорту. Або придумають якийсь інший спосіб. Міська влада налаштована категорично - кияни не повинні платити більше. І якщо перевізники все-таки ризикнуть підвищити ціну, з ними місто може розірвати договори на перевезення пасажирів.
Самі перевізники результатами роботи комісії не задоволені, але, говорять, передбачали подібне. За словами керівника однієї з компаній-перевізників Миколи Бассана, чиновникам була установка "зверху" - у жодному разі не дати підвищити тарифи. Він припускає, що питання подорожчання поки не закрите. "Ситуація притихла, може до нового року або на місяць, але проблема залишається. Якщо раніше була надія вирішити її спокійно, тепер прийдеться діяти жорсткіше", - говорить перевізник. Маршрутники нині думають, що робити далі. Говорять, навіть якщо страйкувати не будуть (хоча варіант, що всі маршрутні таксі зупиняться в один момент хоча б на день як попередження міській владі, залишається можливим), через якийсь час мікроавтобуси зійдуть із маршрутів самі. У великих перевізників поки ще є резервне паливо, але воно вже вичерпується. Якщо нічого не почати, маршруток буде ставати менше, поки не зникнуть зовсім, говорять перевізники. На деяких маршрутах, наприклад, №442, за останній час стало майже на третину мікроавтобусів менше. Влада не приховує, що прагне саме до цього - тоді кияни пересядуть на громадський транспорт.
Багато городян теж вважають, що питання не закрите, мовляв, раніше чи пізніше однаково ціни підвищать. Але не вірять, що маршрутки перестануть їздити.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас