За акцію Alitalia пропонують один цент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За акцію Alitalia пропонують один цент

Фондовий ринок
165
Італійська авіакомпанія Air One запропонувала купити державні акції свого конкурента Alitalia за один цент за штуку при їхній ринковій ціні 80-85 євроцентів.
У той же час інший претендент на збиткову італійську авіакомпанію, Air France-KLM, запропонувала викупити активи перевізника за ціною 35 євроцентів за акцію, повідомили Reuters джерела. Офіційно ні та, ні інша авіакомпанії інформацію про суми не коментують.
Гравці на фондовому ринку вже відреагували на можливі ціни на акції Alitalia. Цінні папери авіакомпанії подешевіли 14 грудня на 7,5% до 80,5 євроцентів за штуку.
Уряд Італії повинен визначитися з тим, кому він віддасть авіакомпанію на наступному тижні. Спочатку в конкурсі на держпакет акцій Alitalia брав участь і російський "Аерофлот", але потім визнав за доцільне відмовитися від участі в аукціоні, назвавши його умови невигідними.
Alitalia - один з найбільших авіаперевізників Італії. Ця компанія має парк із 179 літаків і виконує більше 1400 рейсів на тиждень. Останній раз прибуток Alitalia одержувала за підсумками 2002 року. Борг компанії становить 1,2 мільярди євро.
Як повідомлялося, 5 грудня Air France-KLM, Lufthansa і Air One заявили, що зроблять попередні заявки на участь у продажі 49,9% акцій Alitalia.
Alitalia має борг 1,1 мільярда євро і уже чотири роки не приносить прибуток.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас