В Україні розпродали сотні гуртожитків разом з мешканцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розпродали сотні гуртожитків разом з мешканцями

Нерухомість
421
Власники розпродають із молотка гуртожитки по всій країні. Разом з мешканцями, пише в новому номері щотижневий журнал Кореспондент.
По країні пішла хвиля продажів відомчих гуртожитків з наступним виселенням людей. Справа доходить до масових протестів. У Луганську жителі гуртожитків блокують проїзну частину з вимогою зупинити судові процеси щодо їхнього виселення.
У Рівному активісти від імені 15 тис. чоловік пишуть листа Президентові, щоб глава держави розчерком пера не допустив виселення людей із приватизованих гуртожитків. Юристи Фонду держмайна (ФДМ) не встигають судитися з новими хазяями компаній, які, купуючи підприємства в "навантаження" з гуртожитками, приступають до їхнього продажу. Домарацький і сам ледь не залишився на вулиці. Гуртожиток, у якому він живе більше 20 років, власники заводу Ленінська кузня вже кілька разів виставляли на торги.
В 1994 році, під час приватизації цього столичного суднобудівника, гуртожиток у центральному районі Києва дістався новому керівництву підприємства за $ 80.
Сьогодні продаж цього об'єкта принесе власникам до $ 10 млн.
Щоб зупинити розпродаж гуртожитків, Фонд держмайна задумав вивести зі статутного фонду підприємств колись приватизований ними житловий фонд. У відомстві Валентини Семенюк вважають, що їхні попередники у ФДМ порушили закон, включивши гуртожитки в загальний список продаваних об'єктів.
Про те, що робити мешканцям подібних об'єктів, і скільки може втратити державний бюджет у випадку найменших зволікань, читайте в новому номері журналу Кореспондент від 15 грудня 2007 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас