Мільярд, що "загубився" в Невельську, шукає Генпрокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд, що "загубився" в Невельську, шукає Генпрокуратура

Казна та Політика
149
Шукати сліди 1 млрд. рублів, "які загубились по дорозі" із суми, виділеної з державного бюджету Росії на відновлення Невельська, що постраждав від землетрусу на Сахаліні, буде Генеральна прокуратура РФ.
Як повідомило в четвер агентство ІТАР-ТАРС, одночасно із прем'єр-міністром РФ Віктором Зубковим на Сахалін 11 грудня без повідомлення урядової делегації прибула і робоча група Генпрокуратури. Керує групою прокурор відділу управління Генпрокуратури в Далекосхідному федеральному окрузі Ірина Балинська. За повідомленням прокуратури Сахалінської області, у найближчі десять днів буде перевірений департамент будівництва, документація фінансового управління, якість побудованих об'єктів і багато чого іншого. Але головне, що будуть шукати прокурорські працівники, це сліди "мільярда, що загубився по дорозі". При цьому "основний упор буде зроблений на цільове використання коштів", виділених на відновлення Невельська.
Однак, як стверджує директор департаменту міжбюджетних відносин Мінфіну РФ Антон Сілуанов, мільярд рублів, про який мова йде, це - не реальна сума, що існувала, і "раптом пропала", а різниця в бюджетних планах. За його словами, споконвічно при розрахунку суми виділюваних коштів із заявки, складеної сахалінським губернатором Олександром Хорошавіним. 10 жовтня він попросив на ці цілі близько 3,5 млрд. рублів. Ще 2 млрд. рублів планувалося виділити у вигляді безпроцентного кредиту. Разом виходило 5,5 млрд. рублів. Однак 15 листопада губернатор, погодивши всі питання з Мінрегіонрозвитку та МНС, збільшив запит, і необхідна сума збільшилася до 6,5 млрд. рублів. А різниця між цими сумами - це саме той мільярд, який має бути знайдено.
Таким чином, якщо пояснення Міністерства фінансів, дані Антоном Сілуановим, правильні, то діюча на Сахаліні група Генпрокуратури зможе знайти "мільярд, що загубився", лише до кінця 2008 року, коли бюджету 2008 буде виконаний.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас