Місцевий зв'зок "Укртелекому" завдає збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцевий зв'зок "Укртелекому" завдає збитків

Казна та Політика
167
Як стало відомо "ЭИ", державний монополіст фіксованого зв'язку "Укртелеком" цього року зазнає близько 200 млн. грн. збитків від надання послуг місцевого фіксованого зв'язку в містах і смт, що є райцентрами. Чистий прибуток оператора за цей же період істотно збільшився. Експерти вважають, що збитки покриваються за рахунок постійного зростання прибутку від інтерконнект-трафіку з мобільними операторами.
Як повідомили вчора в Національній комісії з регулювання зв'язку (НКРС), за дев'ять місяців поточного року збитки "Укртелекому" від надання послуг фіксованого зв'язку в містах і райцентрах склали 137 млн. грн. Місцевий зв'язок у структурі доходу "Укртелекому" торік становив близько 30%, включаючи абонплату. Дзвінки на мобільні мережі, міжміський і міжнародний зв'язок у структурі доходу займають не набагато більше 50%. Послуги інтернет-доступу займають близько 4% продажів.
"Наскільки я знаю, сільська телефонія завжди була збиткова. Новина про збитки "Укртелекому" у фіксованому зв'язку в містах і райцентрах дуже цікава, тому що чистий прибуток "Укртелекому" збільшився майже на 89 млн. грн. у порівнянні з дев'ятимісячним періодом минулого року", - відзначає аналітик ІК Concorde Capital Олександр Паращий. Він вважає, що прибуток зріс за рахунок збільшення трафіку взаємопідключень між "Укртелекомом" і мобільними операторами. "Прибуток від міжнародного і міжміського зв'язку постійно зменшується через конкуренцію з мобільними операторами в цьому сегменті", - резюмував аналітик.
Щоб компенсувати збитки, держоператор звернувся в НКРС із проханням про можливість перегляду тарифів. Напередодні на засіданні НКРС обговорювалося підвищення вартості послуг місцевого зв'язку до 20% (абонплати за користування телефонним апаратом і плати за кожну секунду розмови більше від встановленого ліміту абонентам місцевої телефонної мережі міст і смт, що є райцентрами). У селах тарифи змінюватися не будуть. Тарифи на надання доступу до телефонної мережі (установка апарата), імовірно, будуть знижені на 10%. Нові тарифи повинні бути введені в лютому наступного року.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас